Tekstschrijven

Tekstschrijven

Een tekst schrijven kan iedereen. (Creatief)Tekstschrijven is echter een vak apart. Je schrijft jezelf niet zomaar naar een hogere ranking. Het is meer dan zomaar een paar woorden op een wit doek kwakken. Eigenlijk is het net als schilderen. Je creëert, doet een stapje achteruit en kijkt met een kritisch oog. Je legt weg en verbetert, net zo lang totdat er een kunstwerk is geboren. En net als in de schilderkunst, zijn er vele fantastische schilders. Maar niet iedereen krijgt zomaar een eigen museum. Daarvoor moet je onderscheidend genoeg zijn.

Van Gogh

Van Gogh heeft het wel, een eigen museum. Zijn werk was onderscheidend genoeg. Toch heeft zijn werk voor ieder een andere waarde. Wanneer je 100 verschillende mensen vraagt wat ze van van Gogh vinden, zullen er verschillende antwoorden worden gegeven. Smaken verschillen. Zo is het ook met tekstschrijven. Iedere schrijver heeft zijn eigen stijl.

Creatief met woorden

Hoe creatief je ook met woorden bent, een tekstschrijver schrijft in opdracht. En in opdracht moet je je aanpassen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. Logisch, want wie betaalt bepaalt. Toch zal de eigen stijl er altijd een beetje door heen schemeren.

Voorbeeld teksten:

FODMAP

Facebook